Català

 

Daniel Lorenzo Bio Foto

Intèrpret entusiasta de la música contemporània i músic polifacètic, Daniel Lorenzo actua en festivals i sales internacionals: Rheingau Festival (Alemanya), Experimental Tokio, Gulbenkian Lisboa, Diaguilev Perm (Rússia), Schumannfest Düsseldorf, Schoenberg Center Viena, Heidelberger Frühling, Philharmonie Essen, ZKM Karlsruhe, cursos de Darmstadt, etc.

Nascut a Barcelona, es va formar en aquesta ciutat i a Hartford (EUA) amb els mestres Carmen Martínez-Pierret i Luiz de Moura Castro. A Berlín va aprofundir en la interpretació del gènere Lied amb Eric Schneider, Wolfram Rieger, Axel Bauni i Matthias Goerne, tot acompanyant figures líriques com Christiane Oelze, Sibylla Rubens i Stephan Genz.

El 2009-10, Daniel Lorenzo va formar part de l’acadèmia internacional de l’Ensemble Modern de Frankfurt i el 2011 va esdevenir “Creator-in-residence” de la fundació Tokyo Wonder Site (Japó).
Havent cursat paral·lelament estudis de música del segle XX a la Sorbona de París, s’hi va doctorar el 2013 “summa cum laude” amb una tesi sobre el compositor basc Luis de Pablo.

La seva discografia inclou enregistraments pel segell Naxos/Peters, Ensemble Modern Media i Capriccio/Delta Music. Establert a Alemanya, Daniel Lorenzo és fundador de l’ensemble de música contemporània MAM.manufaktur für aktuelle musik, membre de l’Ensemble SurPlus i del Trio SurPlus, i col·labora amb altres formacions com l’Ensemble Modern o l’Ensemble Linea d’Estrasburg. Des del 2017 treballa al conservatori de Colonia (Hochschule für Musik und Tanz Köln), Campus Wuppertal.

Consulta el CV a LinkedIn i Ulysses.